Най-голямата гръцка медийна компания с международни медийни активи Antenna Group придобива

...
Най-голямата гръцка медийна компания с международни медийни активи Antenna Group придобива
Коментари Харесай

Antenna Group придобива каналите на Sony Pictures в Централна и Източна Европа

Най-голямата гръцка медийна компания с интернационалните медийни активи Antenna Group придобива портфолиото от телевизионни мрежи на Sony Pictures в Централна и Източна Европа, което обезпечава 22 платени телевизионни канала и две ОТТ услуги на територията на 12 страни.

Сред тв каналите, предмет на договорката са AXN, Sony и Viasat Pay, както и услугите по поръчка (On Demand). Новопридобитите развлекателни канали и услугите по поръчка (On Demand), реализират 90% покритие на пазара на платено телевизионно наличие, с повече от 24 милиона клиента на територята на 12 страни: Полша, Унгария, Чехия, Румъния, България, Словакия, Хърватия, Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина, Северна Македония и Черна гора. Това ще разреши на новия притежател да разшири в допълнение обсега си в медийния бранш на Централна и Източна Европа, ориентирани към пазар с над 100 милиона консуматори. 

Двадесет и двата канала, които включват наследените марки AXN и Viasat, обезпечават композиция от истински продукции и интернационалните стратегии от водещи студия, като Sony Pictures Entertainment, CBS, Warner Bros, NBC Universal, Disney и eOne, които водят със себе си лоялни почитатели  със мощен афинитет към марката. Antenna Group, която понастоящем доближава до публика от над 150 милиона фенове, ще търси спомагателни капиталови благоприятни условия в компании за произвеждане на наличие, телевизионни канали и OTT услуги в целия район.

Компанията влага повече от 20 години в медийни планове в Централна и Източна Европа и по нейни данни е създадала  изключителна стойност от над 1 милиард евро посредством вложени в Сърбия, Черна гора, България, Румъния и близките пазари в Източна Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР